fbpx

Begagnad mobil det nya svarta!

Medvetenhet kring miljö, hållbarhet och återvinning är populärare än någonsin. Likaså blir tanken om en begagnad mobil allt vanligare. Framförallt är det ett riktigt bra val som ditt barns första telefon.

Fördelen med att välja en begagnad mobil

Vi ser bara fördelar med att ge sitt barn en begagnad mobil istället för en ny. Förutom att spara en hel del pengar, lär man sina barn att det är bra att värna om miljön och återanvända saker. I Apples rapport från 2020 om deras arbete och framsteg i miljö- och klimatfrågor kan vi läsa att just själva produktionen av nya telefoner är det som bidrar till majoriteten av telefonernas totala koldioxidutsläpp.

Dessutom återvinns bara ca 1% av alla mobiltelefoner. Som konsument kan du förlänga en mobiltelefons livstid och spara upp till 95% koldioxid om du köper en begagnad mobil istället för en ny.

Hur vet man att en begagnad mobil fungerar?

Självklart är det skillnad på om du köper från en marknadsplats på internet där privatpersoner säljer begagnat än om du köper en begagnad mobil från ett seriöst företag som erbjuder garanti på sina begagnade produkter. Hos Verbal får du alltid ett års garanti på produkten och det framgår tydligt i vilket skick telefonen är. Ofta klassas de som A, B eller C-enheter där A är så gott som i nyskick utan någon repa på skärmen. B-klassade enheter är också i toppskick, men med någon enstaka liten repa som inte ska synas när skärmen lyser.

Köper du en begagnad mobiltelefon från ett seriöst företag kan du dessutom vara säker på att en servicetekniker kontrollerat enheten och reparerat eventuella fel innan en försäljning. Är du nyfiken på en begagnad mobil kan du spana in de modeller vi erbjuder här.

Förläng livslängden med panzarglas

Man kan väl säga att det inte sällan händer en olycka när en mobiltelefon är i barns händer. Köper man en begagnad mobil känns det inte riktigt lika jobbigt när hen kommer hem med hela skärmen sprucken. Vi erbjuder även alla att lägga till pansarglas på sin telefon, färdigmonterad, vilket förlänger livslängden avsevärt.

En annan fördel med en begagnad mobil

Brottsligheten ökar tyvärr på alla håll och det är inte heller ovanligt att barn blir av med sina telefoner eller tappar dem. Men man kan absolut säga att de nyaste modellerna är mest stöldbenägna. Också en fördel med begagnad mobil.

Med den slutsatsen, att det finns risk att barnet tappar den, den blir sönderslagen det första året och riskerar att bli stulen, kan vi säga att en begagnad mobiltelefon borde vara det självklara valet för varje barns förälder.

LADDA NER VÅR GUIDE FÖR FÖRÄLDRAKOLL HÄR

Vilket abonnemang ska man ha till barnet?

En del väljer kontantkort till sina barn men nackdelarna är att det ofta kostar vid varje uppkoppling och meddelande och det kan lätt spåra iväg eller att man behöver fylla på det hela tiden. Det är en stor fördel att teckna ett abonnemang istället. Alla våra privatabonnemang är obundna och dessutom kan du se exakt hur mycket surf som förbrukas i vår app, där du också kan ändra surfmängden efter behov. Surfmängden beror ju på vad barnet ska göra på telefonen.

Barnanpassade abonnemang

Ett abonnemang med ganska lite surf räcker långt, framförallt om man har trådlöst internet hemma, med vårt abonnemang kan man dessutom öka upp och ner månad för månad om man behöver, tex under semestern.

Hos oss kan du välja ett av våra barnanpassade abonnemang. De kommer med en förinställd spärr mot betalsamtal och utlandssamtal. Spärren går givetvis att enkelt ta bort om det behövs och görs smidigt i appen eller via vår kundservice som har öppet dygnet runt.

Öka hållbarheten på telefonen

Även om du köper en begagnad mobil kan den hålla ett bra tag beroende på vilka åtgärder du tar för att skydda den. Förutom att alltid ha skal på telefonen för extra skydd, rekommenderar vi starkt att också ha ett bra skärmskydd i pansarglas på. Det ökar livslängden avsevärt och minskar risken för en sprucken skärm. Om du väljer att köpa till panzarglas när du beställer en begagnad mobil via oss, kommer det färdigmonterat och skyddar mobilen från första stund.

Läs mer

Skydda ditt barn från faror på nätet
Lika roligt och spännande som internet är, lika farligt kan det bli. Vi tar upp
Läs mer →
Dags för ditt barns första mobil
Att få sin första mobil är spännande och roligt för ett barn. Men det finns
Läs mer →
Skärmtid och lärorika appar
Barn föds in i en värld beroende av teknik, full av skärmtid och våra liv
Läs mer →