fbpx

6 anledningar till att välja Verbals växel

Om det var några år sedan du funderade på att skaffa en växel till företaget så har utbudet inom mobila växlar förändrats otroligt mycket på senare år. Många nya funktioner och integrationer har introducerats på marknaden – och därmed även i Verbals växel. Här får du reda på de främsta orsakerna till varför du bör välja oss!

1. Verbals växel är fullt integrerad

Verbals växel med integrerade mobilabonnemang ger ett seriöst intryck och underlättar både för personal och kunder.

Du kan exempelvis:

– Välja ett geografiskt oberoende huvudnummer som visas utåt

– Se om kollegorna är upptagna i telefon

– Lägga till en professionell röstbrevlåda

– Lägga till knappval med olika hänvisningar/orsak till frånvaro

– Sätt upp ett smart kösystem

Därför bör du välja en integrerad växel

En del företag har inte en integrerad växel utan bara sina mobilabonnemang separat och en växel med ett huvudnummer. Det fungerar inte alls lika bra som en integrerad växel. Den stora fördelen är att kunderna alltid kan nå dig på huvudnumret, även om du är på språng. Och om du är upptagen, kan någon annan av de som är kopplade till växeln svara. Det minskar risken för missade samtal och förlorade kunder.

Funderar du på att byta operatör? Läs våra tips vad du bör tänka på innan du byter!

Exempel på hur en mobil växel inte ska fungera

Ett exempel på när det ”inte fungerar” är när du ringer till en växel där en receptionist svarar och ska koppla dig till en person. Om personen inte kan svara kopplas du kanske direkt till dennes röstbrevlåda, behöver vänta länge, alternativt blir klickad.

Verbals växel hjälper dig till bättre kundupplevelser

Med Verbals växel kommer detta inte behöva ske. Då kan den som svarar direkt se om den man vill koppla till är upptagen, och dessutom först tala med personen medan kunden väntar, för att sedan koppla vidare.

Om du blir vidarekopplad och inte får svar kommer du istället kopplas tillbaka till receptionisten och kunna avsluta samtalet på ett trevligare sätt. Receptionisten vet då dessutom att du inte kom fram till personen du sökt, och kan ta ett meddelande så att hen kan ringa tillbaka själv.

2. Överblick och statistik över kundtjänst och kundhantering

När du väljer Verbals växel får du också tillgång till vår växel-app. I den kan du enkelt hantera växeln. Du har även tillgång till statistik såsom genomsnittlig svarstid, hur många samtal ni tappar, svarsfrekvens mm. På så sätt kan ni se vad som fungerar bra och mindre bra och på så sätt optimera och bli bättre. Glöm inte att ett missat samtal kan innebära en förlorad potentiell kund eller en missnöjd befintlig kund.

3. Slipp ringa röstbrevlådan för att lyssna av meddelanden

Med Verbals växel slipper du det omständliga med att ringa röstbrevlådan när du får notis att du fått ett eller flera röstmeddelanden. De flesta kan nog hålla med om att det är jobbigt att behöva ringa upp, gå igenom röstsvar och flera knappval för att kunna lyssna av och ens få veta vem som lämnade meddelandet.

Det är förmodligen av den anledningen som många väljer att stänga av sitt röstsvar eller tala in ett som säger ”jag lyssnar inte av min röstbrevlåda så lämna inget meddelande”.

När du har Verbals växel kommer du i vår mobila växelapp enkelt se de röstmeddelanden du fått, vem eller vilket nummer de lämnats av och även lyssna av i lugn och ro.

4. Ökad tillgänglighet för nöjdare kunder

I Verbals växel kan du enkelt ställa in olika profiler för om du arbetar, är på semester eller har lunchrast. Då får inringaren veta när du är tillbaka efter semestern eller om du är sjuk eller vabbar. Du kan även meddela personen vad hen kan göra för att få hjälp ändå; exempelvis skicka ett mail eller ringa en kollega.

Med Verbals växel använder du ditt mobilnummer som vanligt. Dessutom har du ett anknytningsnummer, ofta ett vanligt fastnätsnummer, som blir ditt jobbnummer. Detta nummer är det du lämnar till kunder och du kan enkelt ställa in att det är fastnätsnumret och inte ditt vanliga mobilnummer som ska synas utåt när du ringer kunder under arbetstid exempelvis.

Detta gör att du exempelvis kan ställa in en profil som ”Arbetstid” mellan 8-17, och då är det ditt jobbnummer som syns. Efter kl 17 har du istället ”Stängt” och om en kund ringer då kommer hen mötas av ett röstmeddelande som meddelar era öppettider. De som däremot har ditt riktiga mobilnummer, såsom familj och vänner, kommer alltid kunna ringa dig.

Detta gör det möjligt för befintliga och nya kunder att få ett proffsigt bemötande även när du inte har möjlighet att svara.

5. Abonnemang och växel från samma operatör

En del företag har olika leverantörer för abonnemang och växellösning. Det är dock en stor fördel att välja samma leverantör för båda. Med abonnemang och växel hos samma operatör blir det enklare hantering, allt på samma faktura och om något behöver hanteras är det bara ett företag du behöver kontakta. Om något problem uppstår är det enkelt att se om det har med abonnemanget eller växeln att göra.

Hos Verbal kan du enkelt samla hela din telefonilösning och det är enkelt att lägga till eller ta bort abonnemang från växeln om det sker förändringar i företaget.

6. I Verbals växel är support är alltid nära tillhands

Det viktigaste när man skaffar en ny tjänst är att kunna använda den på bästa sätt. När du väljer Verbals växel hjälper vi dig med allt. Först och främst hjälper vi dig att hitta den lösning och de funktioner som passar dig och ditt företag bäst.

Sedan hjälper vi självklart till med hela uppsättningen och säkerställer att du får all information du behöver för att förstå hur växeln och dess funktioner fungerar. Vi kan till och med hjälpa dig att spela in välkomstmeddelande och meddelande till röstbrevlådan om du inte önskar göra det själv. Och allt detta helt utan kostnad, till skillnad från andra företag där det kan kosta både vid uppsättningen, om man inte gör det själv, och vid extra supporttimmar.

Väljer du Verbals växel kan du alltid ringa oss och få snabb hjälp om du undrar över något, eller om du behöver ändra något i växeln som du behöver hjälp med. Ring oss gärna så kan vi prata om hur en mobil växel kan vara till fördel för just ditt företag.

Läs mer

3 främsta fördelarna med en mobil växel för företag
Funderar du på om du behöver en mobil växel i ditt företag? Kanske tänker du att det
Läs mer →
Byta mobiloperatör: måste det vara en jobbig process?
Många känner att de inte vågar byta mobiloperatör då de tänker att det kommer strula,
Läs mer →
Nöjdare kunder med personlig kontakt och bra kundservice
Varför är det så viktigt med nöjda kunder? Behöver man bry sig om omdömen på
Läs mer →